Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Bekijk haar meest recente werken op 'Nat van de ezel

Anne van Borselen (1937) geboren in Surabaya - Indonesië studeerde af aan de kunstacademie te Rotterdam. Anne komt uit een echte kunstenaars familie, haar over- over- overgrootvader was de hofschilder van Willem III. Ook haar moeder was een verwoed schilder, met wie ze vroeger vaak samen doeken prepareerde. Haar werk is niet vaak geëxposeerd, maar veel grote bedrijven hebben werk van haar aangekocht.

Overal ter wereld doet ze haar ideeën op voor haar schilderijen en bronzen. Regelmatig reist ze Indonesië, wat duidelijk te zien is in de Aziatische thematiek en het kleur- en materiaalgebruik van haar werk. Als ze reist heeft ze vaak  een grote rol Japans rijstpapier en inkt bij zich en onder het wandelen is ze al aan het schilderen.

Haar manier van schilderen is heel direct, ze uit haar gedachten vaak rechtstreeks op doek. De schilderijen, meestal in olieverf, zijn bijna geabstraheerd, maar de vorm blijft altijd staan. Het dynamische werk is een afspiegeling van Anne's energieke natuur. Dans en beweging zijn dan ook in bijna alle schilderijen terug te vinden.  
Ook haar beelden worden gekenmerkt door een zekere dynamiek. Vanuit een schetsmatige manier van werken ontstaan beelden die een krachtige uitstraling hebben. De figuren zijn geabstraheerd, maar hebben een duidelijk eigen karakter. Ogenschijnlijk opgezet in een paar lijnen weet Van Borselen een verhaal te vertellen. 

Van Borselen exposeerde in 2013  en 2019 in de galerie.