Historie Ann's Art

Groningen

Ann's Art is al vele jaren een begrip in Noord-Nederland én daarbuiten. Sinds de galerie werd opgericht in 1986 is er veel gebeurd.
We zijn klein begonnen in Leeuwarden en in 1992 naar Groningen verhuisd. Eerst enkel aan de Munnekeholm 16, later (in 1997) kwam daar het monumentale pand aan de Munnekeholm 8 bij. Sinds 2013 zit de galerie in het designcentrum van Vos Interieur.

Meerdere galeries

In het verleden heeft Ann's Art verschillende nevenvestigingen gehad. Zo werd er in 1998 een galerie in Drachten geopend en in 2003 ook nog een vestiging in Leeuwarden. Ook was er een speciaal op figuratieve kunst gerichte galerie, De Munnek. In 2004 was Ann's Art één van de eerste galeries die een kunstveiling op internet aanbood. Al deze activiteiten zijn na enkele jaren afgebouwd, omdat het flexibele karakter van de eigenlijke galerie in het geding kwam. We wilden ons weer bezighouden met waar we goed in zijn, namelijk het organiseren van exposities, de kunstuitleen en kunstbemiddeling. Een prettige en constructieve relatie met onze kunstenaars en klanten is voor ons belangrijk, hier konden we door het runnen van één grote galerie weer voldoende tijd insteken.

Vos interieur

In 2008 is een filiaal opgestart in Vos Interieur en in 2013 besloten wij alle activiteiten hierheen te verplaatsen. Er is een volledig nieuwe galerie gebouwd die aan alle eisen voldoet en geheel naar onze voorkeuren is ingericht.

De galerie wordt geleid door Ronald Bosch, samen met Martje Hiemstra en Floor van den Heuvel vormen zij een goed kunstminnend team.

Menig klant en kunstenaar is bekend met het open karakter van de galerie en haar keuzes ten aanzien van de gepresenteerde kunst.