Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Joyce Eijkhout (1968) studeerde in 1997 met figuratieve schilderijen cum laude af aan kunstacademie Minerva te Groningen.

Ze is gespecialiseerd in portret. De meest recente portretten zijn van voormalig museum directeur Frans Haks en designer Alessandro Mendini. Deze twee werken zijn in opdracht gemaakt voor de film "Een eigen planeet" van Frénk van der Linden en Eric Blom voor het 25-jarig jubileum van het Groninger Museum. Ze zijn momenteel te zien in de galerie. De film is nog geheel 2020 te zien in het Groninger Museum. 

In haar eigen, veelal grote, werk schildert ze vaak meerdere mensen in geënsceneerde situaties die doen denken aan film-stills of theater. Vaak met een humoristische knipoog. Het is alsof je naar een schouwspel kijkt waar je heel even getuige van bent. In de ruimte waar zij zich bevinden, is een "blinde muur" aanwezig, waardoor een gesloten verengde ruimte ontstaat. Hierin speelt ze met perspectief en platte vlakken. 

Eijkhout exposeerde de afgelopen jaren regelmatig in de galerie, onder anderen in 2013 en in 2015 in de galerie met Cissie van der Ven.
Haar werk is opgenomen in verschillende museale en particuliere collecties. 

 

HOE WERKT DE PORTRETBEMIDDELING