Peter Meijer

Traces of time

Peter Meijer (1953, ABK Arnhem) laat in deze expositie zijn vakmanschap zien van meer dan 40 jaar als beeldend kunstenaar.

In deze expositie ‘Traces of Time’ gaat Meijer in op geologische verandering van het landschap en de invloed van menselijk ingrijpen op het landschap. Nergens zijn sporen van tijd zo goed terug te vinden als in het landschap. In de afgelopen jaren reisde Peter Meijer door landen als Marokko en Nepal waar hij in het landschap zelf de geologische tijdschaal kon aflezen. Een wereld die voortdurend aan verandering onderhevig is geweest, al vele miljoenen jarenlang. In dat landschap heeft de mens zijn sporen nagelaten, soms ingrijpend maar een andere keer zijn die sporen al weer opgegaan in het landschap zelf. In deze serie schilderijen vinden we het landschap in al haar schoonheid terug maar toch zijn de sporen die de mens erin achterliet duidelijk terug te vinden. In de techniek die Meijer gebruikt waarbij vele lagen verf over elkaar worden gezet en weer weggehaald krijg je het gevoel dat hij die verandering weer zichtbaar maakt.

Het is opvallend dat hij na een periode waarin figuratie de overhand kreeg, nu weer kiest voor een meer abstracte invalshoek. Een hoek dat wellicht refereert naar zijn vroegere werk uit de 80er en 90er jaren.

Meer informatie vindt u hier.