Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Peter Meijer (1953) volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem tussen 1974 en 1979. Zijn werk heeft in de loop van de jaren enerzijds een opvallende verandering ondergaan, terwijl het anderzijds opvallend constant is gebleven.

De verandering ligt met name op het gebied van zijn kleurgebruik en de mate waarin de voorstelling elementen uit de zichtbare werkelijkheid ontleent.
Voorheen waren zijn doeken duidelijk abstract. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer geabstraheerde vormen uit de zichtbare werkelijkheid  in voor. Vanaf  het eind van de jaren negentig zijn in elk van zijn vele doeken opvallende mensfiguren te ontdekken. Veelal in groepjes, soms met zijn tweeën zijn deze mensen echt tot onderwerp van de voorstelling geworden. Zijn kleurgebruik is met dit proces meegegroeid. Waren zijn werken vroeger overwegend donker met veel groenen, blauwen en zwarten, tijdens de opkomst van herkenbare zaken kwam er steeds meer kleur in. Eerst met name primaire blauwen en roden, tegenwoordig is zijn werk vaak uitermate zacht met veel perzik, zachtgele en oranje tinten.
Het constante zit in de wijze waarop Meijer met verf omgaat. Welk genre of welk tijdvlak dan ook, zijn toets verraadt expressie en is wild en dynamisch.
 

Meijer exposeerde in 2015  en 2017 de galerie.