Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Saskia Reijnders is afgestudeerd in 2017 aan de academie Minerva te Groningen. Gedurende haar studie is er een groeiende fascinatie ontstaan voor thema’s als identiteit en lichaamstaal. Wat begon bij een autobiografische serie over emoties en gevoelens, is uitgebloeid tot een zoektocht naar verhalen bij anderen.
 
Het proces vooraf is een intieme sessie waarin Reijnders het model de controle geeft, haar verhaal deelt en zich kwetsbaar opstelt en waar zij als kunstenaar luistert, observeert en documenteert. Het zijn juist de momenten van onbevangenheid die zij probeert vast te leggen en op doek weet neer te zetten. Het naakte lichaam wordt door Reijnders beschouwd als de puurste vorm van de mens vanwege de kwetsbaarheid die het toont, vooral wanneer je de mens stript van zijn materiële eigendommen.
 
Het formaat, het kwetsbare naakt en het hoge contrast zorgen voor een zwaardere lading die in verbinding staat met de inhoud. Door de droge verftechniek en het matte medium verdwijnt de diepzwarte verf in het wit van het doek en wordt zo de drager onderdeel van het geheel.