Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Biografie kunstenaar
 
Sander Martens (1973) is freelance fotograaf te Surhuisterveen, gespecialiseerd in zwart-wit portretten, landschappen en culinaire fotografie. Na het jarenlang volgen van workshops in zowel fotografie als grafische kunst werd hij in 2014 professioneel fotograaf.
 
Internet, kranten, boeken en tijdschriften staan vol met grappige selfies, indringende portretten en spectaculaire landschappen. Maar hoeveel foto’s zijn u bijgebleven van zoiets alledaags als eten? Wel eens geboeid geraakt door een bietje?
 
In plaats van het er zo smakelijk mogelijk uit te laten zien, richt Martens zich juist op de esthetiek van groente door deze in een serie van zwart-wit beelden zowel letterlijk als figuurlijk rauw en grafisch weer te geven. Versterkt door de interactie tussen onderwerp en achtergrond stijgt het geheel boven het alledaagse uit. 
 
“Een goede foto moet het kenmerkende element van goed design bevatten: alles in het beeld moet een functie hebben. Het is echter nooit zoals een schilderij dat er perfect uit kan zien. Het moet juist niet helemaal perfect zijn. Anders zit er geen leven meer in.” - vrij vertaald naar Leonard Freed -
 
Onlangs is bekend geworden dat Martens is beschouwd als een van de 100 beste Nederlandse fotografietalenten van 2017 (GUP-Magazine).
 
Vrij werk van Sander Martens vindt u hier.