Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Pieter Pander, in 1987 afgestudeerd aan Academie Minerva, geldt bij 'insiders' als één van de knapste leerlingen van Matthijs Röling. En dat niet eens zozeer als schilder, want in die techniek ontpopte hij zich pas recentelijk als een groot talent, maar vooral als tekenaar. Zo vaardig als Röling is in het trefzeker, nat-in-nat opzetten van een figuur, zo virtuoos is Pander in het met conté of penseel schetsen naar de werkelijkheid. Een verbluffende proeve van zijn kunnen spreekt uit de levensechte mensapen die hij met losse toetsen op de wanden van zijn woonkamer in Franeker schilderde.
In 2003 heeft Pander heeft een grote wandschildering in het koetshuis van het Nijsinghhuis in Eelde gemaakt. Het huis wordt bewoond door het echtpaar van Groeningen, initiatiefnemers van het er naast gelegen museum voor figuratieve kunst De Buitenplaats. Enkele weken per jaar is het huis open voor museumbezoeker. Hij zorgde met zijn schildering voor een optische verlenging van het vrij donkere koetshuis. Op de achterwand schilderde hij een podium dat betreden wordt door twee levensgrote olifanten, die baden in het felle toneellicht. De vloer van de ruimte liet hij doorlopen in zijn schildering. Van achter de coulissen op het toneel komt een uil aan vliegen. Ook de toneelgordijnen zijn geschilderd.

De getoonde portretten op deze pagina zijn opdrachten en dus niet te koop. Wilt u uzelf of iemand willen laten portretteren door Pieter Pander dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor het contact en hele proces tot en met de afwikkeling van de opdracht. Wilt u enkel informatie, ook dan kunt u ons benaderen.

Pieter exposeerde in 2013 in de groepsexpo 'Go Wild!'

HOE WERKT DE PORTRETBEMIDDELING