Peter Keizer 2020

Peter Keizer (1961, Rijksakademie Amsterdam) kijkt intens naar de dingen om hem heen en observeert de wereld met een eigen blik. Het is alsof hij een boomtak ontleedt tot het geen boomtak meer is, maar een bundel van kleuren en atmosfeer. Peter schildert en boetseert vanuit deze persoonlijke ervaring waardoor de werken van Peter tot leven komen. Zij tonen een heel bijzondere wereld, die de toeschouwers als vrolijk ervaren.

Peter schildert de natuur, met name bomen en takken op een heel eigen, zuivere en directe manier. Over de afgelopen periode – waarin Peter ook een tijd in China heeft gewerkt – is een genuanceerde ontwikkeling te zien in zijn werk. Het kleurenpalet is complexer geworden, de achtergronden van de schilderijen nemen een prominentere plaats in en een aantal werken omvatten duidelijk referenties naar de Chinese cultuur.

 

Een schilderij van Keizer geeft het gevoel van een raam op een helder lentetafereel. Peter schildert en boetseert met liefde en respect voor de natuur, maar ook met een dosis humor, die zowel in zijn titels als sculpturen tot uiting komt. Een werk van Peter Keizer groeit hoe langer je ernaar kijkt.

Meer werk.