Lies Goemans - Colours of nature -

"De natuur is mijn inspiratiebron. De pracht, de grootsheid, de rijkdom aan detail en ook de kwetsbaarheid. Kijk naar een bloem, die houdt zich niet in, geeft alles wat er is, zonder voorbehoud. Pure Levenslust. Ik wil die levenskracht en schoonheid benadrukken. Het intrigeert me de veranderende vormen en kleuren van water. Transparantie, gelaagdheid, beweging, vloeiendheid, de veelheid van water is zo opwindend. Er is een hele wereld onder de oppervlakte en je kunt er alleen een glimp van opvangen. Het weerspiegelt de lucht en het weerspiegelt jou als de kijker. Als schilder voel ik me volledig vrij om een plek te creëren waar ik wil zijn. Elke seconde is er een variatie in kleur, licht, structuur. De natuur, net als het leven zelf, verandert voortdurend, is gelaagd en ongrijpbaar. Mijn schilderijen gaan over het dieper liggende, het verborgene. Datgene wat je voelt maar niet meteen kunt duiden. Het gaat mij er niet om de werkelijkheid weer te geven maar dat wat ik in die werkelijkheid verscholen zie. Het is eigenlijk spelen en serieus toegewijd zijn op hetzelfde moment. Dat gevoel van magische schoonheid delen, je ziel goed laten voelen, vieren wat goed is in de wereld, dat is wat ik met mijn schilderijen breng.” Lies Goemans woont en werkt in Amsterdam. Haar schilderijen worden geëxposeerd en aangekocht in binnen- en buitenland. Bij haar expositie in museum De Fundatie in Zwolle werd ze de ‘moderne Monet’ en een ‘contemporary impressionist’ genoemd.

- aantal werken uit de expositie uitgelicht -