Annemiek Vos & 'Nattesokken' (Daniël Janse)

Annemiek Vos (Academie Minerva) schildert stadsgezichten van haar geliefde stad Groningen. Ze doet dit op een voor haar kenmerkende stijl die sterke verwantschap vertoont met het impressionisme. De schilderijen hebben echter een zeer eigentijds karakter en de sfeer van de stad is alom aanwezig. Door te schilderen vanuit een directe waarneming ontstaat een levendigheid die je als kijker direct herkent en die tot de verbeelding spreekt. 

'Nattesokken' (Daniël Janse en zoon van Annemiek Vos), is afgestudeerd van de academie Minerva in 2020 in de disciplines illustratie en animatie. Na Minerva heeft hij veel werk in opdracht gemaakt, maar inmiddels ontwikkelt hij zich meer en meer als autonoom kunstenaar. Deze serie stillevens is een voorbeeld daarvan. De beeldtaal is sterk vereenvoudigd, de kleuren primair en sprankelend. Elk beeld heeft een monumentale uitstraling en je vraagt je af of hier het klassieke onderwerp 'stilleven' niet een beetje op de hak wordt genomen, of is het een moderne interpretatie? In ieder geval ogen de beelden fris en eigentijds.

Op zaterdagmiddag 10 februari zullen beide kunstenaars aanwezig zijn op de galerie. U bent vanaf drie uur van harte welkom voor een ontmoeting en een drankje.