Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Miriam Knibbeler (1981, academie Minerva Groningen) maakt haar beelden in was omdat dit materiaal meerdere eigenschappen heeft. Het kan zowel zacht als hard zijn, warm als koud. Het lijkt van zichzelf ook erg op huid, iets waar haar mens- en dierfiguren meteen iets levensecht krijgen. Maar omdat het beeld natuurlijk niet beweegt roept het ook de associatie met dood op. Haar figuren trekt ze uit hun proporties, door deze eigenaardigheid moet je ze wel van dichtbij bekijken. Haar beelden in was doen denken aan een immateriële, spirituele wereld. Alsof haar beelden uit vervlogen tijden vol herinneringen en dromen komen.

`Ik maak mensachtige en dierachtige figuren. Voor mij zit daar niet zoveel verschil tussen, de dieren zijn vrij menselijk en de mensen vrij dierlijk. Ondanks de grote mate van mimesis speel ik met schaal en verhoudingen. De beelden zijn heel herkenbaar en toch is er iets vreemds aan.
Voor mij is de fysieke aanwezigheid van een werk heel belangrijk. Tegelijkertijd wordt deze ontkend door de transparantie van het materiaal. Het immateriële, het geestelijke is daardoor ook aanwezig. De wezens lijken uit een andere wereld te komen, een oude wereld van herinneringen, dromen en mythes'.

Knibbeler exposeerde in 2015 in de galerie met Annemarie Busschers

De op deze pagine getoonde werken kunnen inmiddels verkocht zijn. Mocht u informatie over beschikbaarheid willen hebben dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.