Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Kamran Srush
(Iran-Teheran, 1961)

"Op weg naar ontdekkingen van wat al ontdekt was. Op zoek naar nieuwe middelen om een beeld een nieuwe taal te geven. De verantwoordleijkheid van een kunstenaar tegenover zijn beeld en zijn publiek zijn van groot belang. Van groot belang omdat het uiteindelijk voor en over onze samenleving gaat, de mensen, de wereld, waarin de kunst een gigantische rol kan spelen. Daarom schilder ik."

Deze kunstenaar volgde van 1979 tot 1984 in Teheran een schildersopleiding aan een particulier instituut. Sinds 1984 woont en werkt Srush in Nederland. In Groningen doorliep hij Academie Minerva, alwaar hij in 1994 afstudeerde in de studierichting schilderen en tekenen.

De lichte kleuren, de overvloed aan decoratie en de veelvuldig wisselende perspectieven bepalen in grote mate het karakter van de schilderijen van Kamran Srush. De traditie van Perzische miniatuur-schilderkunst speelt een belangrijke rol in zijn werk. Net als de in de doeken van Shrush wordt ook hierin geen enkel plekje op het doek onaangeraakt gelaten. Maar in zijn thematiek distantieert hij zich volledig van de traditionele uitgangspunten. Srush zegt hier zelf over: "Een van mijn belangrijkste doelen is het om elementen van de Westerse schilderkunst met elementen van de Oosterse schilderkunst in een beeld samen te brengen, zodat er een nieuw beeld ontstaat."