Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Christiaan Afman (1970, academie Minerva Groningen) schildert hedendaagse stadsgezichten die zijn waardering voor traditionele schilderkunst weerspiegelt.

Zelf zegt hij hierover; “Mijn manier van schilderen is echter alles behalve traditioneel. Het doek is vooral in het beginstadium een slagveld; ik spat, veeg, schuur, kras en verwonder. Dat moment is eigenlijk het spannendst; het kan nog alle kanten op en geeft het doek karakter. Gaandeweg werk ik naar details toe, en dan komt er ook nog wel eens een kwast aan te pas.

Goedbedoelde maar lelijke, vaak moderne architectuur en andere visuele rommel laat ik graag vaag of op de achtergrond. Ik zoek bewust `belegen’ plekken op in de stad. “Ouderwets”, zegt men ook wel. Ik hou van ouderwets!”.

Christiaan exposeerde in 2014 in de groepsexpo RuG & Stad 400 jaar.