Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Bethany de Forest studeerde af aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten in de richting fotografie. Al vanaf het begin van haar carrière is ze bezig met het maken van opstellingen en maquettes die ze fotografisch vastlegt. Met een gewone camera bleven de beelden in eerste instantie naar haar idee echter te afstandelijk. Ze wilde het gevoel creëren dat ze zelf zou kunnen rondlopen in de door haar gecreëerde werelden. Pinhole-fotografie bleek dit mogelijk te kunnen maken.
In het indrukwekkende oeuvre van Bethany de Forest zijn een aantal subgenres te ontdekken. Zo is zij gefascineerd door de natuur, maar dan op microniveau. Vlinders en kikkers bewonen een kunstmatige biotoop die ze door middel van de meest uiteenlopende materialen creëert. Zo kan de omgeving bestaan uit stukken rode kool, knikkers of paksoi. De natuur is niet haar enige inspiratiebron. Ook bouwkunst, landschappen en industriële constructies spreken tot Bethany’s verbeelding.
Pinhole fotografie grijpt terug op de oorsprong van fotografie; camera obscura. Het licht valt door een zeer klein gaatje (de pinhole) in de camera op het filmpje waardoor de foto gemaakt wordt. Lange belichtingstijden versterken nog eens het gevoel dat je te maken hebt met het prille begin van de fotografie. Bethany de Forest werkt echter op een zeer eigentijdse manier, wat zich vertaalt in de keuze van de materialen, die vaak een afspiegeling zijn van de huidige maatschappij, en frisse uitstraling van haar foto’s.

 

NB De getoonde afbeeldingen zijnn te verkrijgen in verschillende formaten (maar dan wel in de verhoudingen van het gemaakte kunstwerk (de analoge afbeeldingen worden namelijk uiteindelijk gedigitaliseerd om het op dibond te kunnen vastleggen). 

 

Expositie