Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

 

Anne-Will Lufting studeerde in 2017 af aan academie Minerva te Groningen. Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst waarin onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal als basisprincipes worden gezien, is Lufting gefascineerd door plooien, kreukels en glans. Het leer, kunstleer of bisonyl dat zij gebruikt voor haar werken is stug en weerbarstig materiaal dat op eigen wijze onder bepaalde hoeken zich laat buigen. Hierdoor ontstaan verrassende plooien die op voorhand niet te voorzien zijn. Het is een zoektocht en spel naar de juiste spanning tussen perfectie en de aantrekkingskracht van imperfectie.
Lufting gaat terug naar de essentie van de schilderkunst waarin verf en kleur op het geplooide oppervlak wordt aangebracht. Herinneringen en objecten uit haar omgeving vormen het uitgangspunt van haar beeldend werk; een Citroën 2CV, een glimmende biljartbal of in plastic gehulde hooibalen op het land. De gladde verfhuid en de knallende kleuren geven hierdoor een ingepakt effect.
De werken van Lufting balanceren op de grens van tweedimensionaliteit en driedimensionaliteit. Het vertoont enerzijds kenmerken van een sculptuur en anderzijds die van een schilderij waardoor zij de toeschouwer op een dwaalspoor zet.