Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Andrijana Martinovic heeft haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda in 1995 voltooid in de richtingen sculptuur en monumentaal. Zij legt zich met name toe op het maken van bronzen beelden en tekeningen.

Haar beelden hebben een herkenbare en geheel eigen stijl. In haar portretten gaat zij verder dan het weergeven van een uiterlijk. Ze wil het innerlijk tonen, de essentie van de geportretteerde. Ook het landschap is voor haar een portret dat zij probeert te ‘vangen’.

Andrijana Martinovic: “Het landschap is een kamer zonder ramen en deuren met uitzicht naar een aangrenzende suite. Het ‘meubilair’ ademt, siddert en evolueert voortdurend, maar blijft onaangepast steken met de wortels vast in het verleden. De ‘diepte’ van een uitzicht wordt niet louter bepaald door het perspectief maar door het vermogen om verte te ervaren. Hoewel het landschap staat in relatie tot de zichtbare dagelijkse werkelijkheid als een menselijk gezicht – veranderlijk en stemminggevoelig wordt telkens opnieuw de vraag gesteld wat die werkelijkheid is. Tot hoever is al dat bekende openbaar en het toegankelijke toereikend?”