Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

Sander Martens (1973) is freelance fotograaf te Surhuisterveen, gespecialiseerd in zwart-wit portretten, landschappen en culinaire fotografie. Na het jarenlang volgen van workshops in zowel  fotografie als grafische kunst werd hij in 2014 professioneel fotograaf. Een selectie van zijn werk was o.a. te zien in Museum Drachten en op Fotofestival Naarden en werd in het gerenommeerde boek New Dutch Photography Talent opgenomen. Zijn culinaire kunstfoto’s verschijnen elke twee maanden in de “Kookkunst” column van het glossy magazine Villa d’Arte.
 
Martens werkt tevens als onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waar zijn onderzoek zich richt op individuele verschillen in selectieve aandacht. Eerder studeerde hij psychologie en kunstmatige intelligentie (in Tilburg, Nijmegen en Cambridge), en promoveerde in 2001 in de cognitieve psychologie (te Leiden). Zowel in zijn fotografie als in zijn wetenschappelijke onderzoek streeft hij er naar om meer dan alleen het zichtbare te laten zien. “Of het nu een bedrijf, een bepaalde gemeenschap, of iemand’s persoonlijke ruimte is, ik vind het prachtig om deze micro-werelden te verkennen, op zoek naar vluchtige momenten, verborgen plekken, of rauwe schoonheid die anders onopgemerkt aan ons voorbij zouden gaan.”

Onlangs is bekend geworden dat Martens is beschouwd als een van de 100 beste Nederlandse fotografietalenten van 2017 (GUP-Magazine).

Sander doet ook Portretopdrachten.