Prijs op aanvraag

Biografie kunstenaar

 
Bolhuis (1979) is het beeldhouwen met de paplepel ingegoten, zijn vader is eveneens beeldhouwer. Van 1996 tot 1998 is hij in Engeland in de leer geweest bij beeldhouwer Edwin Russell. In Londen heeft hij ook een tekenopleiding gevolgd aan de St. Oswald Acedemy. Terug in Nederland is gaan studeren aan de Academie Minerva te Groningen. Hier studeerde hij af in 2002.
 
Bolhuis is gegrepen door mythen en sagen uit oude culturen. Deze verhalen zijn steeds meer een deel van Bolhuis zelf geworden. Hierdoor vervalt de scheidslijn tussen deze verhalen en zijn eigen leven weg. Dit gegeven probeert hij te verbeelden middels figuraties in verschillende media. 
 
HET BEELD ‘PAN’
 
Pan is bekend uit de Griekse mythologie, hij is half god, mens en geit. Zijn oorsprong gaat veel verder terug dan de goden van de Olympus. In Griekenland is hij de beschermer van de herders en het woud en al ver  voor de Griekse goden was hij de machtige god van de natuur.
Men wil Pan, die vele namen heeft in vele culturen, nog wel eens onterecht verwarren met de duivel omdat hij hoorntjes heeft. Maar hij staat juist symbool voor de natuur zelf, geeft leven, voedt en beschermt. Hij is levendig, ondeugend, vrolijk en maakt graag grapjes. 
 
Pan inspireerde Bolhuis als schepper voor het maken van dit beeld. De beeldhouwer ziet de natuur zelf als het grootste en meest intrigerende kunstwerk dat altijd verandert, vernieuwt en experimenteert in nieuwe vormen kleuren en geuren. Hij ziet het creëren van Pan als in een dansje en zou daar als kunstenaar graag en voorbeeld aan nemen. Spelenderwijs creëren, lachend en genietend van zijn eigen fouten en successen.